Haluaisitko eläimen kotitilalta?

Kotitilalla on välillä aina eläimiä, jotka etsivät uutta kotia. Uuden kodin etsintä saattaa johtua siitä, että eläin ei mahdu parveen (kana tai kukko) tai meillä ei ole sille jalostuskäyttöä (kani). Meiltä ei koskaan lähde eläintä uuteen kotiin pitovaikeuksien vai vihaisuuden vuoksi.

Emme pidä varauslistaa vaan kullekin eläimelle yritetään etsiä se oikea koti. Jos toivoisit saavasi eläimen kotitilalta lähetä sähköpostia (willatossun.kotitila ’at’ gmail.com) ja kerro millainen koti sinulla olisi tarjota eläimelle. Alla on suuntaa-antava lista kysymyksistä joihin toivomme vastausta.
– Kerro itsestäsi, perheestäsi ja mistä päin olet.
– Kerro elämäntilanteestasi ja kodistasi. Millainen tila kanille/kanalle olisi varattuna?
– Onko sinulla muita eläimiä ja miten olen ajatellut järjestää eläinten rauhallisen yhteiselon?
– Millaista kokemusta sinulla on kaneista/kanoista?
– Miksi haluat juuri tämän rotuisen kanin/kanan ja mitä tiedät rodusta ennalta?
– Haluatko harrastaa kanin kanssa? Mitä harrastaisit?
– Haluatko kanin/kanan juuri minulta vai kyseletkö kania/kanaa useammilta kasvattajilta?
– Miksi olet kiinnostunut juuri minun kasvatuksestani? Mistä löysit kotitilan? Millä aikataululla kanin/kanan haluaisit ja onko sukupuolella väliä?

Eläimen voi ostaa:
– täysi-ikäinen henkilö, joka sitoutuu eläimen hyvään hoitoon
– henkilö, jolla on rekisteröity pitopaikka (kanoille)
– henkilö, jolla on hyvä maine myös muiden kasvattajien silmissä

Emme myy eläimiä lasten lemmikeiksi, vaan perheen aikuiset ovat AINA vastuussa perheessä olevista lemmikeistä tai kotieläimistä.
Kanojen pito vaatii Suomessa rekisteröidyn pitopaikan, vaikka kanoja olisi vain 1. Useimmissa kunnissa pitopaikan saaminen vaatii vain lomakkeen täyttämisen ja toimittamisen maaseutuviranomaiselle. Silti Suomessa on järkyttävän paljon luvattomia kanaloita. Kannustaaksemme kanailijoita hoitamaan viralliset asiat kuntoon emme myy kanoja henkilöille joilla ei ole esittää pitopaikkatunnusta.
Teemme tiivistä yhteistyötä monien muiden kanien ja kanojen kasvattajien kanssa. Kasvattajien piirissä liikkuu nopeasti tieto jos tiedetään tai epäillään eläinten huonoa kohtelua esiintyvän. Jos meillä herää epäilys ettei tulevasta kodista ole kerrottu rehellisesti, saatamme tiedustella verkostoltamme onko ostajaehdokkaan nimi tuttu muille kasvattajille.